Ga direct naar inhoud

Hester Groenleer

Docent blokfluit

Ik ben Hester Groenleer en ik ben sinds mijn derde verknocht aan de blokfluit. Op mijn gele plastic blokfluit kon ik mijn gevoel kwijt, zo zeggen mijn ouders. Na de speelse uitprobeerfase kreeg ik lessen op de muziekschool in Amstelveen en verruilde ik mijn gele kunststof blokfluit voor mooie (hard)houten instrumenten. Ik raakte zó verslingerd dat ik uiteindelijk ging studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar behaalde ik cum laude mijn bachelor- en masterdiploma. Sindsdien reis ik de wereld rond met mijn ensembles Seldom Sene (www.seldomsene.com) en The Royal Wind Music (www.royalwindmusic.org) en speelde ik op beroemde podia van Het Concertgebouw in Amsterdam tot in New York.

Lesgeven is mijn andere passie, want ik draag graag mijn enthousiasme voor de blokfluit over. Je kunt er zóveel mee: van middeleeuwse dansmuziek op een sopraninoblokfluit tot moderne improvisatie op een twee meter lange blokfluit met elektronica! Ik vind het belangrijk dat iedereen plezier heeft bij het (samen)spelen), want dan komt de muzikaliteit het beste naar voren, wordt er het beste geoefend en ontdek je de meest fascinerende aspecten van de blokfluit. Tegelijkertijd zet ik graag in op een goed niveau en veel variatie in repertoire, techniek en middelen om te leren spelen. Voor mij is het de uitdaging om het beste uit elke leerling te halen!

Cursussen van deze docent

Barok

Barokade

Ensemble van blokfluiten en klavecimbel.

Musica Viva

Oude Muziek nieuw leven in blazen.

Basset tot sopranino

Blokfluit ensemble Lavorion

Samenspelen met verschillende blokfluitisten.

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday