Ga direct naar inhoud

Jelle Willems

Docent gitaar

Ik ben op mijn 12e begonnen met gitaarspelen. Het begon eerst met (hard)rock en hier en daar wat metal, maar al snel ben ik veel naar blues gaan luisteren. Vanaf mijn 16e ben ik veel gaan spelen op de lokale jamsessies.

Omdat ik improviseren zo leuk vond, kwam ik bij jazzmuziek terecht. Ik heb na de middelbare school zowel mijn bachelor- als masterdiploma behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien heb ik veel gespeeld op verschillende podia met verschillende bands, waaronder het North Sea Jazz Festival en het Bimhuis.

Het leuke van lesgeven is dat ik er zelf ook nog veel van leer! Zo komen leerlingen vaak met toffe nummers of artiesten die ik nog niet ken. Ik vind het tijdens lesgeven belangrijk om op een muzikale manier de gitaar te leren begrijpen. Dus niet alleen maar braaf van bladmuziek spelen, maar ook samen luisteren en muziek maken!

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday