Ga direct naar inhoud

Marijke Admiraal

Docent klarinet

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Op zondag met het hele gezin in de trein naar opa en oma. Mijn vader fluisterde me een liedje in het oor en ik begon te zingen. Zo gaat het verhaal over mijn liefde voor muziek als heel jong meisje. Als 13-jarige speelde ik in een Amsterdamse jeugdorkest, we gingen op tournee en speelden met het Holland Festival in het Concertgebouw. Bijzondere ervaringen die mijn leven met muziek nog altijd kleuren!

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Tijdens mijn lessen leg ik de nadruk op het met plezier klarinet leren spelen, rekening houdend met de mogelijkheden van de cursisten.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Van klarinet spelen word ik gelukkig en ik vind het een prachtig vak om het aan anderen door te geven. Ik geniet het meest van de communicatie, de verbondenheid en het plezier dat ontstaat als mensen samen muziek maken.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast Pier K ben ik nog aan twee andere muziekscholen verbonden. In mijn vrije tijd speel ik kamermuziek met goede vrienden, we kiezen vaak klassieke muziek uit de twintigste eeuw. Projectorkesten vind ik inspirerend voor de zomermaanden; heerlijk op reis en van je hobby je werk maken.

Kijk ook eens op mijn favoriete website: kiesjeinstrument.nl/klarinet.

 

Cursussen van deze docent

Ontdek je instrument

Wil je graag een instrument leren bespelen, maar weet je nog niet welk instrument je voorkeur heeft? Laten we samen op ontdekkingstocht gaan.

Biebconcertjes Zwanenburg

Ooit gehoord van ‘boekje spelen’? Dat betekent dat we muziek maken bij een verhaal. Kom, dan leggen we het verder uit.

klarinetkwarte Vier K

Klarinetensemble Vier K

Speel je al een tijdje klarinet? Dan is het misschien tijd om te ontdekken hoe leuk samenspelen is.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday