Ga direct naar inhoud

Willy Kruijssen

Docent beeldende kunst

Willy Kruijssen is een autonoom beeldend kunstenaar, 1e graads docent beeldende vorming, kunst- en cultuurgeschiedenis. Hij geeft ruim 25 jaar les naast zijn werkzaamheden binnen zijn eigen bedrijf BEELDMAKERS. (zie > www.beeldmakers.nl ).

Hij geeft beeldende vorming bij PIER K aan kinderen, jongeren en volwassenen binnen Kunst Naar Keuze en binnen het KUNST in leren traject in het basisonderwijs. Door zijn ruime ervaring en werkzaamheden als o.m. fotograaf binnen BEELDMAKERS geeft hij op PIER K ook fotografie cursussen.
Zijn lessen kenmerken zich om het ontdekken van je eigen talent als cursist.  Hij probeert steeds een ingang en vervolg te vinden op het niveau en de kwaliteiten die de cursisten bezitten.  Dat betekent dat de cursussen steeds afgemeten zijn op de cursisten die deelnemen en daardoor steeds veranderen van inhoud. Binnen zijn lessen is veel variatie aan onderwerpen en thema’s die voortdurend prikkelen om grenzen te zoeken en te verleggen.
“Kijk je kwast achterna !” en “schilder alsof je niets te verliezen hebt !” zijn gevleugelde woorden.
Realisme, impressionisme, expressionisme, abstraheren of abstract wordt in alle technieken begeleid, zoals in potlood, houtskool, pastel, pen en inkt, aquarel, acryl, olieverf en grafische technieken.
Bij kinderen gaat het om spelen met kleur, tekenen en fantasie waar vaak ook gezamenlijke werkstukken worden gerealiseerd of projecten zoals de KinderKunstKerstmarkt rond de kerstdagen.  Bij het Jongeren ATELIER wordt gewerkt aan technieken, gereedschappen, materialen, eigen ontwikkeling en het opbouwen van een portfolio voor een eventuele beroepsopleiding. Dit gebeurt ook binnen de Jongeren STUDIO fotografie waar de eerste kneepjes van fotografie en zelfstandig werken worden bijgebracht.
Een karakteristieke uitspraak en vraag is steeds “Wat wil je laten zien ?”

 

Cursussen van deze docent

Tekenen & schilderen basis 10 lessen

Een goed begin is het halve werk. Het halve kunstwerk, wel te verstaan. Kom we gaan beginnen!

Teken- en schilderatelier 30 lessen

Zelfstandig werken in een groep van gevorderden.

Willy Kruijssen
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday