Ga direct naar inhoud

Anja Pelt

Docent dwarsfluit

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Muziek, daar kan ik wel de hele dag mee bezig zijn! Dit was een van de redenen om voor dit vak te kiezen. Ik was 9 jaar toen ik begon met dwarsfluit spelen. Ik geef nu al vele jaren met veel plezier en enthousiasme dwarsfluitles bij Pier K in Nieuw Vennep en Hoofddorp.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Omdat geen leerling hetzelfde is, is het voor mij een uitdaging om een ieder op zijn eigen manier zo goed mogelijk te leren dwarsfluit spelen. Het plezier in het spelen en muziek maken staat voorop. Voor mij is de uitdaging het inspireren van de leerling om dit mooie instrument onder de knie te krijgen.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik vind het heerlijk mijn liefde voor de muziek en mijn instrument over te dragen aan mij leerlingen. Daarnaast vind ik het heel boeiend de ontwikkeling van jonge mensen van dichtbij mee te maken en te zien wat muziek voor hen kan betekenen.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Ik geef regelmatig muzieklessen aan de groepen 1 t/m 8 op vele basisscholen in Haarlemmermeer. Naast lesgeven vind ik het ook heel fijn om regelmatig nog zelf te spelen. Ik ben al jaren als 1e fluit verbonden aan het Heemsteeds Philharmonisch Orkest. Daarnaast speel ik ook regelmatig in een fluitkwartet.

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday