Ga direct naar inhoud

Andrea Bentivoglio

Docent muziek

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Toen ik 9 jaar was begon ik met mijn vioollessen bij Professor Ljerko Spiller te Argentinië. Daar begon mijn band met dit instrument en met muziek: ik voelde dat vioolspelen meerwaarde gaf aan mijn leven en besloot dat dit mijn beroep zou worden. Hiervoor ging ik op 16-jarige leeftijd naar Europa om mijn studies te vervolgen. Ik studeerde bij Ana Chumachenco, Herman Krebbers en Phillip Hirschhorn. Na het behalen van mijn diploma Uitvoerend Musicus ben ik als beroepsvioliste en docente gaan werken.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Vioolspelen en viool leren spelen is mijn passie! Ik geef les aan kinderen vanaf 5 jaar tot volwassenen en van beginners tot gevorderden. Elk mens is uniek, in mijn lessen heb ik een persoonlijke benadering en ik kijk welke methode het beste bij de leerling past. Wat ik ook heel belangrijk vind, is om een goede vioolhouding aan te leren zodat je op een ontspannen manier kunt spelen. Zelf speel ik graag allerlei muziekstijlen: van klassiek tot tango en van barok tot pop, daarom motiveer ik mijn leerlingen om de wereld van muziek te ontdekken!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Lesgeven is een manier van coachen, er ontstaat een vertrouwensband tussen leraar en leerling, en ik probeer een plek te creëren waar de leerling zich veilig voelt, zich vrij mag uiten en kan gaan groeien. Ik geef les op een speelse manier met ruimte voor eigen inbreng en improvisatie, waarin plezier op de voorgrond staat.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Tegenwoordig speel in verschillende formaties en muziekstijlen: van orkest tot kleinere
kamermuziekgroepen zoals Tripletov (een trio met accordeon en contrabas), Four Seasons (een septet o.l.v. Christiaan van Hemert), Tangat (een Tango kwintet) en duo Anima Eterna (een viool-pianoduo).

Neem ook eens een kijkje op de websites van de muziekgroepen waarin ik speel:
Tripletov, Tangata, Four Seasons en duo Anima Eterna.

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday