Ga direct naar inhoud

Annet Leichel

Docent keramiek

Wanneer is jouw liefde voor je vak begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Klei is voor mij het perfecte materiaal, altijd al geweest. Vroeger werkte ik ook wel in 2d, tekenen en schilderen, maar het werken in 3d is voor mij veel natuurlijker. En met klei zijn er zo ongelooflijk veel mogelijkheden, het daagt ook uit tot eindeloos experimenteren. Je hoeft nooit bang te zijn: wat bij nader inzien toch niet bevalt, kan je (bijna) altijd weer ongedaan maken. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
In mijn lessen is heel veel ruimte voor eigen ideeen. Ik laat je graag latenzien wat er allemaal mogelijk is met klei en glazuur, maar je mag zelf bepalen wat je wilt leren en wat je wilt maken. Die vrijheid van werken past voor mij goed bij de vrijheid van het materiaal. Samen kijken we wat haalbaar is, wat de beste aanpak is en ik leer je de benodigde technieken. Als docent ben ik er om je te ondersteunen bij het maken en realiseren van jouw plannen op het gebied van keramiek.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Eigenlijk is alles aan lesgeven leuk. Het is fijn om te zien hoe mensen plezier beleven aan het creeren met klei. Het mooiste vind ik als ik zie dat mensen ontdekken hoe creatief ze eigenlijk zijn. Dan gaat er echt een wereld open.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast lesgeven bij Pier K geef ik ook nog enkele cursussen in mijn eigen keramiekstudio in Alkmaar. En wanneer ik geen les geef, ben ik meestal zelf aan het werk. De afgelopen paar jaar heb ik me toegelegd op handgevormd decoratief gebruiksgoed van ingekleurd porselein.

Wil je zien wat ik bedoel met 'handgevormd decoratief gebruiksgoed van ingekleurd porselein? Kijk dan ook eens op mijn website, Facebookpagina, Etsy of volg mij via Instagram: @annetleichelkeramiek.

 

Cursussen van deze docent

Keramiek 15 lessen

Keramiek is een veelzijdig materiaal. Durf jij de stap te wagen en je eigen sculpturale en ruimtelijke vaardigheden te verdiepen?

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday