Ga direct naar inhoud

Remi Walsarie

Docent theater

Wanneer is jouw liefde voor je vak theater, dans en musical begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Mijn liefde voor theater begon toen ik 11 jaar was. Ik zag een voorstelling waarna mijn realisatie kwam dat ik dit ook wilde doen. Na een theateropleiding en een aantal jaren werkzaam te zijn als acteur, merkte ik dat acteren alleen mij geen voldoening meer gaf. Ik ben toen weer gaan studeren om meer theater te kunnen maken en om les te kunnen geven. Nu regisseer en geef ik les bij verschillende organisaties.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik werk graag met en vanuit de acteurs. Ik sta altijd erg open voor suggesties en meningen. In de cursus ligt er uiteraard een basisplan, maar er is ook zeker ruimte voor de interesses en niveau van de acteurs en/of leerlingen.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het leukste aan lesgeven vind ik dat het zo goed merkbaar is hoe ieder persoon groeit binnen de lessen. Dit is uiteraard te merken binnen het vakgebied, maar vaak is het ook te merken op persoonlijk gebied.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast het lesgeven bij Pier K regisseer en geef ik theater/acteer lessen bij veel verschillende organisaties met allemaal verschillende doelgroepen. Ook heb ik een eigen theaterorganisatie genaamd RAUW. Hiermee brengen we theater naar mensen aan de rand van de samenleving.

Naast theater regisseer ik ook veel voor video/ film. Zo werk ik bij de Red Dot Studios in Haarlem en regisseer ik onder andere videoclips, reclames, livestreams en aftermovies.

Neem ook eens een kijkje op mijn website!

 

Cursussen van deze docent

Theater voor volwassenen

Voor heerlijke avonden vol spelplezier!

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday