Ga direct naar inhoud

Misha Sporck

Docent hoorn en dirigent

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Omdat mijn ouders pianisten zijn, is muziek mij met de paplepel ingegoten. Op mijn zesde jaar ben ik begonnen met pianoles en snel daarna ben ik ook altviool gaan spelen. Op mijn tiende jaar kwam daar de hoorn nog bij. Ik vond het ook meteen erg leuk om zelf muziek te bedenken en op te schrijven en ik wist al meteen dat ik van muziek mijn beroep wilde maken.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Hoe haal je adem en zorg je voor een mooie klank? Hoe ontspan je terwijl het heel moeilijk kan zijn? Dit zijn heel belangrijke aspecten van het hoornspelen en krijgt veel aandacht in mijn lessen. Daarnaast let ik op wat de leerling nodig heeft en pas ik mijn lesmethode daar op aan.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Lesgeven vind ik heel leuk en interessant. Het is heel bijzonder om de ontwikkeling van een leerling vorm te geven en om iemand te zien groeien. Door de jaren heen wordt er een band opgebouwd en ook dat is erg waardevol.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Als hoornist geef ik regelmatig concerten met professionele orkesten en ensembles. Daarnaast dirigeer ik enkele orkesten en werk ik als componist en arrangeur. Op die manier kan ik muziek vanuit alle kanten benaderen. Dat vind ik erg mooi en leuk om te doen!

Kijk ook eens op mijn website of YouTube-kanaal

Foto: Edo Landwehr

 

Cursussen van deze docent

c groot

MM Orkest C. GROOT Only

In C.GROOT zitten voornamelijk kinderen die muziekles hebben op Pier K. Ook als je ergens anders les hebt mag je meespelen in dit orkest. Wel wil de ...

Nieuw-Vennep In The Fields

Geniet samen met anderen van toffe muziek. Want samen muziek maken is nog altijd leuker dan alleen.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday