Ga direct naar inhoud

Alexandra Alphenaar

Docente spel/musical

Wanneer is jouw liefde voor theater, dans en musical begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Toen ik 10 jaar was zag ik de musical Cats en ik was daar zo door betoverd dat ik dacht: als je van zingen, dansen en acteren je beroep kunt maken, dan wil ik dat ook! Uiteindelijk ben ik toen ik 18 jaar was gaan studeren aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam in het theatervak. Ik heb in verschillende musicals, toneelstukken en televisieseries gespeeld. Zo’n 3 jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven bij Pier K, omdat ik het geweldig vind om met kinderen te werken en ik graag mijn kennis door wil geven aan een nieuwe generatie!

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
In mijn les wordt er hard gewerkt, maar is er ook zeker ruimte voor een grapje tussendoor. Ik probeer iedereen te enthousiasmeren en iedereen in zijn/haar eigen kracht te laten staan.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
De onbevangenheid van de kids die ik lesgeef, vind ik heel fijn. Zonder gêne stappen ze het toneel op en laten alles van zichzelf zien. Ik leer zelf ook veel van hen, dus dat is een fijne wisselwerking. Ik krijg daar veel energie van!

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Ik speel elk theaterseizoen wel in een musical of een toneelstuk. Verder geef ik les aan de dansacademie van Lucia Marthas en geef ik (sport)training bij Mom in Balance.

Volg mij ook via Instagram: @alexandraalphenaar

 

Cursussen van deze docent

Musical

Musical 5 tot 6 jaar 15 lessen

We gaan zingen en dansen op bekende liedjes uit musicals voor kleuters. Waar wacht je nog op? Kom!

Musical 6-8 jaar

Musical 6 tot 8 jaar 15 lessen - 1,5 uur

Hou jij van zingen, dansen en toneelspelen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Licht uit, spot aan, want de les begint.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday