Ga direct naar inhoud

Neil Dolan

Docent musical

Wanneer is jouw liefde voor je vak theater, dans en musical begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Ik ben geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk en danste het grootste deel van mijn jeugd in wedstrijden en op het podium voordat ik professioneel ging studeren aan Laine Theatre Arts. Ik heb altijd een passie gehad voor lesgeven en naast mijn fulltime dansopleiding behaalde ik mijn diploma klassiek ballet. Als danser heb ik vervolgens in heel Europa en Amerika gewerkt in verschillende producties en musicals. Mijn passie voor muziektheater heeft mij er vervolgens toe geleid om zelf maken te worden. 

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik doceer vele dansstijlen en leg de focus op techniek, uitvoering en professionaliteit om de studenten voor te bereiden die uiteindelijk op het podium willen optreden.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik hou van werken met al mijn groepen en kan niet wachten om iedereen op het podium te zien. Ik ben trots op alle leerlingen!

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Ik geef al 5 jaar ballet- en jazzdansles en maak theatervoorstellingen door heel Nederland. Daarnaast geef ik les op veel regionale scholen en ben ik gastdocent aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Verder ben ik ook de artistiek directeur van Amsterdam Gay Mens Chorus en choreografeer en regisseer ik hun shows.

Neem eens een kijkje op mijn YouTube-kanaal en volg mij via social media: @neildolandance!

 

Cursussen van deze docent

Dansklas techniek

Musical dansklas Techniek

Dé cursus voor iedere musicalliefhebber die zijn dansskills wil verbeteren. Doe jij ook mee?

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday