Ga direct naar inhoud

Jeroen van Delft

Docent musical en Talent naar de Top

Wanneer is jouw liefde voor theater, dans en musical begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit niet met muziek en theater bezig ben geweest. Van het heel veel luisteren naar muziek en muziek maken als kind, mijn eerste musical op mijn 15e, studeren aan het Conservatorium in Rotterdam en de producties waar ik aan meewerkte in binnen- en buitenland tot aan doceren en regisseren.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Toen ik rond 2000 begon met lesgeven vond ik dat verschrikkelijk uitdagend. Veel uitdagender dan op het toneel staan, wat ik daarvoor veel gedaan had. Ik moest mensen opeens in detail gaan vertellen wat ik zelf altijd intuïtief deed. Daar kwam vooral een hele hoop analyse bij kijken, van mezelf en van mijn studenten. Gelukkig is het helemaal goed gekomen, want ik bleek over een goede dosis analytisch vermogen te beschikken. Het heerlijkste aan lesgeven is dan ook mensen op die manier boven zichzelf uit laten stijgen, ze dingen laten doen waarvan ze niet hadden gedacht dat ze het konden.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast het lesgeven bij Pier K werk ik als freelance regisseur, geef ik Cultureel Ondernemerschap en Duitse Liedinterpretatie aan de musicalafdeling van Fontys en werk ik als Creative Business Consultant bij o.a. RTL Telekids Musicalschool/RTL Talent Academy.

Kijk ook eens op www.jeroenvandelft.com voor al mijn regie- en liedinterpretatieactiviteiten.

 

Cursussen van deze docent

Spuiters daar - De wraak van de witte walvis!

Musicalproductie volwassenen (selectiegroep)

Ben jij een musicalliefhebber met een grote ambitie? En heb jij altijd al met een echte musicalproductie op de planken willen staan? Dit is je kans!

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday