Ga direct naar inhoud

Jochem van Rijsingen

Mijn naam is Jochem van Rijsingen en ik ben afgestudeerd aan de Theateropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Sindsdien ben ik werkzaam als acteur, theatermaker, docent en begeleider door heel Nederland, voornamelijk in Amsterdam en omstreken.

Mijn specialisatie is bewegingstheater. Dit, gecombineerd met het feit dat ik al jaren mensen begeleid bij acteren in musicals, zorgt dat ik heerlijk op mijn plek ben bij Pier K, waar ik sinds de zomer van 2018 werk. Ik vind het heel fijn, inspirerend en leuk om samen te werken met andere disciplines, en werk dan ook het liefste gezamenlijk naar iets toe.

Ik vind het belangrijk om samen hard te werken aan de vaardigheden die nodig zijn in de podiumkunsten. Natuurlijk is het heel leuk om hieraan te werken, maar plezier zonder uitdaging vind ik niet interessant. Je kunt dan bij mij een leuke les verwachten, maar ik vraag altijd een goede inzet.

Ik sta energiek en beweeglijk voor de groep, en ga vaak mee het onderzoek aan op de vloer. Ik bekijk het werk van verschillende kanten, van dichtbij en van veraf, zodat ik altijd de juiste manier kan vinden om met je te werken en het materiaal tot zijn recht te laten komen.

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday