Ga direct naar inhoud

Ellis Broeksteeg

Docent dans en musical

Wanneer is jouw liefde voor je vak theater, dans en musical begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Mijn liefde voor musical is begonnen toen ik met mijn vader de musical ‘Dirty Dancing’ zag in Utrecht. Dat is de voorstelling die mij omver heeft geblazen en heeft doen denken ‘Dat wil ik ook!’ Ik danste en zong al heel veel, maar ik ben toen actief mee gaan doen aan amateur/semiprofessionele voorstellingen. Daar heb ik het meest geleerd hoe (hard) je moet werken om dat theaterwerkveld in te kunnen.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik vind een goede danstechniek heel belangrijk en daar besteed ik op een spelenderwijze manier heel veel tijd aan. Dat, omdat ik weet hoe belangrijk dat is op de HBO-opleidingen. Al is er maar één leerling die uiteindelijk van musical zijn/haar werk wil maken, dan heb ik diegene wél geleerd wat ze moeten weten.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het leukste aan lesgeven vind ik de vrolijke gezichtjes van de kinderen wanneer ze kunnen doen waar ze het allermeest van houden. Ook vind ik het geweldig wanneer ik de kinderen een nieuw danspasje heb aangeleerd en ze de week erna terugkomen en dat ze zeggen: ‘’Kijk juf, ik heb geoefend’’ en dat ze het pasje perfect kunnen uitvoeren en dan super trots op zichzelf zijn. I love it!

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Ik doe heel veel verschillende dingen naast lesgeven bij Pier K. Ik ben choreografe bij een musicalvereniging in Amstelveen. Ik speel educatieve voorstellingen op middelbare scholen en ben werkzaam als actrice in het kindertheater ‘de Toverknol’. Hiervoor heb ik o.a. door Nederland getoerd met de voorstellingen: SPIJT! De musical, Razend de Musical en de Brief voor de Koning van Homemade Productions.

Volg mij ook via Instagram: @ellisbroeksteeg.

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday