Ga direct naar inhoud

Christa Korsten

Docent piano

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Mijn moeder speelde piano en ik vond het als kind heerlijk om naar haar te luisteren. Op mijn 7e ben ik begonnen met lessen en ik vond het meteen erg leuk, ik woonde toen in Hoofddorp en had een heel goede leraar die me enorm motiveerde. Na de middelbare school heb ik aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gestudeerd en in 1983 mijn diploma behaald.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
In mijn lessen staat het plezier in muziek maken centraal. Mijn liefde voor muziek probeer ik over te brengen op mijn leerlingen. Door mijn enthousiasme hoop ik dat ze ontdekken dat het bespelen van een instrument een cadeau is waar ze hun hele leven plezier van hebben.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het leukste aan lesgeven vind ik de band die ik kan opbouwen met een leerling, samen gaan we op ontdekkingsreis door de muziek. Elke leerling is uniek, het is erg leuk leerlingen te helpen bij hun muzikale ontwikkeling en ik kan er enorm van genieten als een leerling de smaak te pakken krijgt en met veel plezier muziek maakt!

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast het lesgeven treed ik regelmatig op, alleen en met andere instrumentalisten.

Ik ben lid van de EPTA (European Pianoteachers Association) en ik maak deel uit van het Amsterdams Pianodocenten Kollectief (APK).

 
Website www.apkpiano.nl
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday