Ga direct naar inhoud

Robert-Jan van Schoonacker

Docent drums

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Ik mocht eens op de trommel spelen van een klasgenoot op de lagere school en toen was het duidelijk: ik wilde drummer worden! Ik ben les gaan nemen bij de plaatselijke muziekvereniging en ben niet meer gestopt met lessen volgen totdat ik afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
De manier waarop ik lesgeef is een mix van plezier maken en serieus werken. Ik werk met een leerling veel met de eigen muzieksmaak en pas de technische oefeningen daar op aan. Het uiteindelijke doel is dat een drummer na verloop van tijd zelf in staat is om een drumpartij uit te zoeken en te spelen en daar ook een eigen invulling aan kan geven.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik maak in de lessen veel gebruik van video. We werken aan liedjes en nemen die op. Het is ontzettend leuk om terug te kijken en te zien hoe een leerling zich ontwikkelt. Omdat je elkaar wekelijks ziet, zie je de kleine stappen vooruitgang en de video’s laten je het grote beeld zien. Het is dan fantastich om te zien hoe iemand van ‘het eerste drumritme’ naar vol meeknallen met de Foo Fighters werkt.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Bij Pier K ben ik ook coördinator muziek en daar hou ik mij veel bezig met het ontwikkelen van een digitale leeromgeving. Buiten Pier K geniet ik van optredens in allerlei vormen, van ‘kleine huiskamerconcerten’ tot grote musicalproducties.

Kijk ook eens op mijn YouTube-kanaal

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday