Ga direct naar inhoud

John-F. Klaver

Docent gitaar

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Mijn liefde voor muziek is ontstaan toen mijn oma voor mij liedjes speelde op de piano en ik mee probeerde te doen op een zelfgemaakt snaarinstrument.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik geef les op een ontspannen en gezellige manier en probeer de leerling op deze wijze alle ins en outs van het gitaarspelen te leren. Zo gaan we aan de slag met diverse technieken zoals fingerpicking en plectrumspel. Dit alles doen we met behulp van moderne liedjes, maar ook de klassiekers vergeten we niet. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we samen muziek maken in de les, zodat de muzikale ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het mooiste is om te zien wanneer een leerling plezier heeft in het muziek maken en zelf gaat ontdekken hoe de gitaar werkt en zodoende muzikaal zelfstandig wordt.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Ik treed op met diverse bands en ik geef gitaarclinics. Daarnaast maak ik YouTube-video’s waarin ik gitaarprodukten demonstreer en ben ik verbonden aan het online gitaarplatform JTCguitar.

Kijk ook eens op mijn website https://www.johnklaver.nl/, het online gitaarplatform JTCguitar https://jtcguitar.com/store/artist/john-f-klaver/ en volg mij via mijn social media kanalen!
YouTube: https://www.youtube.com/user/JohnFKlaver
Instagram: @johnfklaver,
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pages/John-F-Klaver-Band/ 

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday