Ga direct naar inhoud

Niek van Wiggen

Docent drums

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Ik denk al op vier- of vijfjarige leeftijd. Ik liep dan met pollepel en pannendeksel door de woonkamer en speelde mee op de muziek van de radio. Op achtjarige leeftijd ben ik begonnen in het tamboerkorps, daarna in het jeugd-harmonieorkest en vanaf mijn veertiende speelde ik in lokale bands. Mijn docent spoorde mij aan op mij voor te bereiden op het toelatingsexamen voor het Conservatorium toen ik zeventien was. Op mijn negentiende ben ik vervolgens aangenomen op het Sweelinck Conservatorium Amsterdam.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Naast het leren beheersen van je instrument, probeer ik vooral het muzikale plezier over te brengen aan de leerling. Ik probeer leerlingen te motiveren om dieper op de materie in te gaan en nieuwe stijlen te ontdekken.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het leukste is als 'het kwartje valt' bij een leerling en er een brede lach verschijnt. Het is heel erg leuk om speelplezier over te kunnen brengen.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast lesgeven bij Pier K, treed ik op in diverse bands die allemaal andere stijlen spelen. Met sommige daarvan tour ik rond in binnen- en buitenland.

 

Cursussen van deze docent

The Groove

Wat krijg je als je popmuziek combineert met een groovy, jazzy sound? Precies! Cat’s Groove!

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday