Ga direct naar inhoud

Mia Svensson

Docent saxofoon

De saxofoon, een leuk modern en bruisend instrument!!

Ik begon mijn muzikale avontuur in Zweden op 9-jarige leeftijd met de viool. Een paar jaar later kwam de piano erbij. Pas toen ik 17 jaar was kwam ik mijn grote liefde tegen “de saxofoon”.

Opleiding
Na conservatoriumstudies in Zweden heb ik aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd waar ik het diploma uitvoerend musicus behaalde.

Ervaring
Ik heb gespeeld in verschillende Nederlandse symfonieorkesten en concerten gegeven als solist met o.a. Oksana Polman op de piano. Acht jaar lang deed ik muziektheatrale familievoorstellingen met o.a. Frank Groothof.

Pier K
Bij Pier K werk ik al sinds 1983 als saxofoondocent. Ik geef zowel individuele- als ensembleles. Ik vind het heel inspirerend om jong en oud te coachen in het bespelen van de saxofoon. Ik wil mijn enthousiasme voor dit schitterende instrument doorgeven aan anderen.

De saxofoon
De saxofoon is een veelzijdig instrument die voor alle muziekstijlen gebruikt kan worden. Al vrij snel ben je in staat om eenvoudige liedjes te spelen. In een tempo dat bij jou past en in een gezellige sfeer, werken we aan alles wat nodig is om onbelemmerd te kunnen spelen. Ik vind het belangrijk dat mijn cursisten in staat zijn om ontspannen en zuiver te kunnen spelen.

Bij mij gaat het om de muziek in combinatie met het beheersen van het instrument. Ontdek de vreugde en het plezier die je kunt beleven bij muziek maken!!

Mia
© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday