Ga direct naar inhoud

Axe Hessel

Docent gitaar

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Al vanaf mijn geboorte hoorde ik mijn vader in huis folk en bluegrass spelen op gitaar en mandoline. Zelf ben ik als kind begonnen met klassieke gitaarlessen op de plaatselijke muziekschool. In mijn pubertijd ben ik overgestapt op de elektrische gitaar en speelde ik in verschillende bands. Op het Conservatorium is mijn liefde voor veel verschillende stijlen gegroeid en heb ik ontdekt hoe leuk lesgeven is.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik ben pop-gitarist met een brede interesse. Ik ben altijd gefascineerd door wat nu in is en bezig om bij te blijven. Maar ook met ouder werk en andere stijlen kan ik uit de voeten. Sterker nog, voor mij is het juist belangrijk dat leerlingen met verschillende muziek in aanraking komen. Speelplezier zal hierbij altijd voorop staan. Daarnaast wordt er in de les gewerkt aan techniek, theorie en het gehoor.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Goede muziek raakt mensen altijd op een persoonlijk niveau. Het prikkelt gevoelens zoals plezier, troost of nostalgie. Hierdoor kan muziek zowel onderscheidend als verbindend werken. Mensen helpen om hier zelf actief mee aan de slag te gaan op een instrument is iets magisch! Het is prachtig om te zien hoe leerlingen van alle leeftijden groeien en zich ontwikkelen. Muzikale vaardigheden draag je bij je voor het leven.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K? 
Elke maand mag ik in Duyckercafé de maandelijkse ‘Music Jam’ jamsessie hosten. Daarnaast werk ik veel als sessiemuzikant en songwriter in de studio om te liedjes te schrijven en gitaarpartijen op te nemen voor verschillende artiesten. Gelukkig vraagt zo’n artiest mij ook wel eens voor een optreden of een tour, want echt ‘live’ op het podium staan blijft altijd iets bijzonders!

 

Cursussen van deze docent

gitaar

Startersgroep gitaar 9-12 jaar

Wist je dat je je eerste akoestische gitaarlessen ook in een groep kunt volgen? Dat is wel zo gezellig, denk je niet? We gaan beginnen…

Out Of The Blue

Hou jij van blues? Maak dan kennis met de muziek van Out of the Blue, want dat is een en al blues.

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday