Ga direct naar inhoud

Fred Snel

Docent Contrabas

Fred begon zijn professionele loopbaan bij de Rob Hoeke Rythm & Blues Group. Won met de groep Solar het Laren jazz-festival, maar speelde ook enige tijd in diverse orkesten, zoals het Radio Filharmonisch Orkest. Fred tourde een aantal jaren met de bekende Amerikaanse zanger Don McLean (bekend van ondermeer Bye, bye Miss American Pie en Vincent), Garth Hudson (van The Band) en Darius Brubeck (inderdaad: de zoon van…).

Fred begeleidde terug in Nederland vele artiesten ( Therese Steinmetz, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Marco Bakker, Thijs van Leer, Gerard Cox, Joke Bruijs, Lori Spee, Louis van Dijk e.v.a.) , vaak samen met Nico van der Linden waarmee hij ook veel buitenlandse tournees deed. Fred was verbonden aan vele theatershows waaronder 9 jaar bij Mini & Maxi en werkt naast zijn optredens als componist/arrangeur en docent.

Tegenwoordig speelt hij in Trio Raak, de groep “All The Best” met oud-leden van de bekende groep BZN, is bassist en componist van het wereldmuziekensemble “Hijazz”, speelt in de traditionele Molukse groep “Wanao”, en speelt nog steeds af en toe met trio Nico van der Linden of als quintet met de Braziliaanse zangeres Ana Beck. Verder nog op pad met jazz-ensemble B-Art en “The Electric Mandolin Madmen” met elektrische mandoline, bas en drums.

© 2019 Pier K / Privacyverklaring / Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday