Ga direct naar inhoud

Yolanthe Cornelisse

Docent muziek speciaal

Muziek maakt mij blij, vooral als ik de vreugde kan delen met en overbrengen op anderen.

Mijn interesse in muziek werd al jong opgepakt en ik kreeg les bij de Muziekschool Haarlemmermeer. Noten lezen, blokfluit spelen en toen werd de Harp mijn grote liefde.

Later leerde ik naast muziek als kunst de bijzondere werking van muziek kennen en inzetten als muziektherapeut. Ik volgde hiervoor de opleiding Kunstzinnig Therapeut aan de Hogeschool Leiden.

Bij Pier-K werk ik met mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking met als doel: plezier beleven en in beweging komen. Ik zet mijn creativiteit en muzikaliteit in om de lessen op maat te maken. Ik kijk wat ieder kan en leuk vindt en daarmee gaan we samen van elke bijeenkomst een feestje maken. De één kan met een dirigeerstokje aanwijzen wie er muziek mag maken, de ander kan een lied begeleiden op een speciaal gestemde gitaar. Heb je een wens of idee, dan maken we daar wat van. Zo hebben we al met een koor gezongen, komt er af en toe een accordeonspeler of kijken we een keer een muziekfilm en zingen uit volle borst mee.

Ook hebben we elk jaar een project dat van de seizoen-afsluiting een spektakel maakt. Iedereen is welkom bij die avond, dus kom gerust een keer kijken!

Ik word altijd blij van de stralende ogen en kleur op de wangen van de cursisten.

Muziek is samen genieten!

Cursussen van deze docent

De Beste Band

Band en instrumentenles voor mensen met een verstandelijke beperking.

© 2021 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday