Ga direct naar inhoud

Yolanthe Cornelisse

Docent muziek speciaal/harp

Muziek maakt mij blij, vooral als ik de vreugde kan delen met en overbrengen op anderen.

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Mijn interesse in muziek werd al jong opgepakt en ik volgde toen les bij de Muziekschool Haarlemmermeer. Noten lezen en blokfluit spelen vond ik enorm leuk en daarna werd de harp mijn grote liefde. Ik kende muziek als kunst, maar leerde ook de bijzondere werking van muziek kennen en inzetten als muziektherapeut. Hiervoor volgde ik de opleiding Kunstzinnig Therapeut aan de Hogeschool Leiden.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Bij Pier K werk ik met mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking met als doel plezier beleven en in beweging komen. Ik zet mijn creativiteit en muzikaliteit in om de lessen op maat te maken. Ik kijk wat iedereen kan en leuk vindt en daarmee maken we samen van elke bijeenkomst een feestje. De één kan met een dirigeerstokje aanwijzen wie er muziek mag maken, de ander kan een lied begeleiden op een speciaal gestemde gitaar. Heb je een wens of idee, dan maken we daar wat van. Zo hebben we al met een koor gezongen, komt er af en toe een accordeonspeler of kijken we een keer een muziekfilm en zingen uit volle borst mee.

Van de seizoensafsluiting maken we elk jaar een spektakel. Iedereen is welkom bij die avond, dus kom gerust een keer kijken!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik word altijd blij van de stralende ogen en kleur op de wangen van de cursisten. Muziek is samen genieten!

 

Cursussen van deze docent

De Beste Band

Wow, De Beste Band is echt de beste band, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. We kunnen nog wat toppertjes gebruiken. Doe je mee?

Harp

Wauw… een harp! Al die snaren maken zo’n mooi geluid. Wil jij dat magische instrument kunnen bespelen? Meld je aan!

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday