Ga direct naar inhoud

Lidwien Meeus

Docent musical

Wanneer is jouw liefde voor je vak theater, dans en musical begonnen en wat heb je gedaan voordat je hiervan je werk maakte?
Van mijn achtste tot mijn achttiende zong ik bij het koor De Oosterhoutse Nachtegalen waarmee we lange tournees maakten door o.a. de Verenigde Staten, Spanje en Zuid-Afrika. In 1993 speelden we met het koor in samenwerking met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, vanaf dat moment wilde ik van muziektheater mijn beroep maken.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik vind het fijn om naast zangtechniek ook veel te werken aan (tekst)interpretatie, wat zing je? En waarom?

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik vind het het allerleukst als iets lukt bij een leerling. Als we al lang aan iets aan het werk zijn en ineens valt het kwartje, of die bepaalde spieren gaan doen wat ze moeten doen, of alles (spel, zang en dans) komt samen. De blik in de ogen van de leerling en het zelfvertrouwen wat daarmee gepaard gaat vind ik fantastisch om te zien.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Ik werk bij de mbo-artiest opleiding van het Nova College in Haarlem als stemcoach. Daarnaast heb ik mijn eigen zangpraktijk aan huis.

Kijk ook eens op mijn YouTube-kanaal!

 
Lidwien Meeus - Pier K
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday