Ga direct naar inhoud

Rob Middelhoven

Docent saxofoon pop & jazz

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Op mijn zeventiende zag ik een band optreden met een zanger/saxofonist en ik dacht alleen maar: "dat wil ik ook"! Toen ben ik naar de muziekschool gegaan, waar ik mij heb opgegeven voor saxofoonlessen. Bijna elke middag na school zat ik boven op mijn kamer mee te spelen met de radio. Na een paar maanden speelde ik al in mijn eerste bandje en dat vond ik geweldig! Na een aantal jaar had ik het zo naar mijn zin met saxofoon spelen, dat ik besloot om mij voor te bereiden op het toelatingsexamen van het Conservatorium.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
De manier waarop ik les geef stem ik af samen met de leerling. Noten lezen komt natuurlijk ook aan bod, maar ik probeer leerlingen ook te stimuleren om muziek uit het hoofd te spelen, dus om zonder boek zelf melodietjes te spelen en te improviseren.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Tijdens het lesgeven geniet ik het meest van het leuke contact met de leerlingen en de vooruitgang die we samen weten te boeken.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast het lesgeven draait het vooral om optreden. Ik speel zelf in bands, ensembles en orkesten en ik ben een aantal jaren geleden begonnen om saxofoon spelen te combineren met optreden als DJ. Dat is nieuw; een saxofonist die live draait, of eigenlijk een DJ die ook live sax speelt: DJ Robby M!

Neem ook eens een kijkje op mijn social media kanalen: @DJ Robby M DJ/Saxofonist.

 

Cursussen van deze docent

Saxofoonkwartet

De saxofoon is een schitterend instrument om solo te spelen. Maar wist je dat het ook fantastisch klinkt in een ensemble?

© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday