Ga direct naar inhoud

John-F. Klaver

Docent gitaar

Kennis overdragen en mijn passie voor muziek delen met anderen is iets wat ik graag doe. Wanneer ik zie dat een leerling gemotiveerd is en vooruitgang boekt, geniet ik het meest tijdens de les. In mijn lessen ligt de nadruk op samen muziek maken.

Mijn gitaarstudie begon op elfjarige leeftijd, waarbij Gary Moore, Robben Ford en Jimi Hendrix mijn grote voorbeelden waren. Na op zeventienjarige leeftijd het VWO-diploma te hebben behaald, besloot ik een jaar in Amerika te gaan studeren. Daar volgde ik gitaar- en muziektheorielessen aan The University of the Pacific. Terug in Nederland heb ik gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, waar ik les kreeg van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers.

Met mijn band speel ik moderne blues met een authentieke feel. De eerste CD , “Jetpepper”, verscheen in 2008, en werd erg goed ontvangen.Het tweede album “Coming Back For More” kwam uit in april 2011 en sleepte meteen de prijs Best Dutch Blues CD 2011 in de wacht, en ook het derde album “Wheels in Motion” uit 2012 was een groot succes.

Na de Dutch Blues Challlenge zowel in 2011 als 2013 te hebben gewonnen, speel ik inmiddels op grote podia in binnen- en buitenland. De bekende Engelse bluesgitarist Matt Schofield zei over mij: ‘John is one of the most interesting guitarists out of Holland’.

Daarnaast ben ik inmiddels ook opgenomen in het internationale team van de bekende gitaar-website Jamtrackcentral, waarvoor ik regelmatig nieuwe instructievideo’s opneem. Ook  bouw ik zelf gitaarversterkers, effectpedalen en geef ik bluesgitaarworkshops.

Zie hieronder voor een aantal van mijn video’s:
http://www.youtube.com/watch?v=vzuSY8otHhI
http://www.youtube.com/watch?v=Bcqt51jdVoI

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday