Ga direct naar inhoud

Marijn Drolsbach

Docent viool

Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Van kinds af aan speel ik al muziek. Eerst piano en nog op de basisschool kwam daar de viool bij. Wat me vooral aantrok was de klank van de viool. Ik verzamelde langspeelplaten van beroemde violisten en leerde zo meteen het vioolrepertoire kennen. Natuurlijk wilde ik die stukken zelf ook kunnen spelen. Ik heb nooit getwijfeld of ik er mijn beroep van moest maken, dat was meteen duidelijk.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Viool leren spelen is niet zo eenvoudig, daar heb je geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Een docent die je kan stimuleren, helpen met oefenen en ja, soms een duwtje geeft, is daarbij onontbeerlijk. Ik hoop die docent te zijn en door middel van een goede methodiek, veel samenspelen en het kiezen van de juiste stukken op het juiste moment, de leerlingen op weg te helpen naar zelfstandigheid.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Alle leerlingen zijn anders, reageren anders, en hebben behoefte aan een eigen benadering. Juist de flexibiliteit die van mij als docent verwacht mag worden vind ik leuk. Als bij een uitvoering al die violisten hun stukken spelen, haal ik daar enorm veel voldoening uit.

Wat doe je naast het lesgeven bij Pier K?
Naast lesgeven bij Pier K ben ik sinds enige jaren actief als dirigent van een jeugdorkest in Den Haag. Dan sta ik voor vijftig kinderen met verschillende instrumenten die in een symfonie orkest voorkomen en werken we toe naar drie concerten per jaar. Daarnaast studeer ik natuurlijk zelf nog iedere dag viool en piano om op niveau te blijven.

Kijk ook eens op mijn website.

 
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday