Ga direct naar inhoud

Paul Beugels

Docent muziek

Ik heb ooit voor dit werk gekozen omdat ik gefascineerd was door de fluitisten Ian Anderson en Chris Hinze, die in Pop- en Jazzmuziek furore maakten en maken. Naast optreden vond en vind ik het leuk om mijn fascinatie met anderen te delen, kennis over te brengen en leerlingen te stimuleren hun eigenheid in muziek en een instrument te vertalen. Deze baan biedt me daar de mogelijkheid toe. Als fluitdocent, maar ook als saxofonist, bandcoach, dirigent van Big Band Haarlemmermeer, als zangcoach bij de musicalproductie en in de geluidsstudio Studio Pier K. Ik geniet het meeste van het moment waarop een leerling ontdekt dat hij of zij iets kan wat hij of zij daarvoor nog niet kon en zich dat echt realiseert. Daarnaast geniet ik van elk moment waarop een leerling vanuit zijn of haar authenticiteit muziek maakt. In mijn les ligt de nadruk op het in open contact de leerling stimuleren en begeleiden om op muzikale ontdekkingreis te gaan en te genieten van de kwaliteiten die je onderweg ontdekt om steeds meer in staat te zijn om zelfstandig je eigen muziek te maken. Naast lesgeven sta ik ook graag op het podium met mijn band Pee Bee & The Night Train. Lesgeven en op het podium staan zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het een en het ander is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een belangrijk leidmotief in beide is dat de houding van waaruit je de dingen doet bepalend is.

Pee Bee & The Night Train - een band met een stevige bezetting; we zijn met z´n tienen! De band bestaat uit jazzmusici, die hun hart verpand hebben aan dansbare muziek: Rock´n´Roll, Rhythm´n´Blues, Soul en Jive. Het resultaat is een swingende band met muziek uit de jaren 40 tot heden, inclusief originele composities. De band vormt een spectaculaire act op Festivals, Blues & Jazz-meetings, Rock´n´Roll danceparty´s en andere feestelijke gelegenheden.

© 2020 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday