Ga direct naar inhoud

ANBI

Pier K beschikt als onderdeel van Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer over de culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw. Stichting Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer kent een raad-van-toezichtmodel en onderschrijft de Governance Code Cultuur.

 • Bestuurssamenstelling: de stichting wordt bestuurd door dhr. Arjen Davidse, directeur-bestuurder. Tevens kent de stichting een Raad van Toezicht, bestaande uit een voorzitter en leden:
  - Max Merkx, voorzitter
  - Bob Jacobs
  - Michael Amende
  - Liesbeth Rigter
  - Yvonne van der Zee
 • Directeur van Pier K is Monika van der Ent.
 • De Raad van Toezicht (RvT) volgt de Governance Code Cultuur. Op basis van deze code ontvangen de leden van de RvT een vaste jaarvergoeding. De vergoedingen zijn terug te vinden in het jaarverslag.
 • Het Bestuur wordt gehonoreerd conform de leidraad voor Directeur Bestuurders van Cultuurconnectie.
 • De beloning van Het Bestuur wordt door de RvT vastgesteld op basis van de leidraad en rekening houdend met de Governance Code Cultuur.
 • De medewerkers van Pier K volgen de Cao Cultuurconnectie.
 • In 2012 hebben alle afzonderlijke RvT's van de labels voor een RvT-model gekozen. In 2015 is het Raad-van-Toezichtmodel voortgezet door de RvT Cultuurgebouw. Gezien de omvang en complexiteit en de gewenste bestuurskracht was en is het Raad van Toezichtmodel het gewenste bestuursmodel voor Het Cultuurgebouw en dat ook naar wens functioneert. Bekijk de Profielen van de RvT.

ANBI
Pier K maakt als onderdeel van Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) de volgens de Governance Code Cultuur vastgestelde gegevens en documenten openbaar.

Fiscaal nummer
RSIN822 920 013

KvK nummer
50771094

MEERJARENBELEIDSPLAN

JAARVERSLAG

Bekijk het jaarverslag op de website van Het Cultuurgebouw.

Governance Code Cultuur
© 2022 Pier K is onderdeel van Het Cultuurgebouw   /   Privacyverklaring   |   Cookie-verklaring   /   Realisatie door Tuesday Realisatie door Tuesday